Помпео зустрівся з саудівським королем для обговорення справи зниклого журналіста Хашоггі

Він також поспілкувався з главою МЗС Саудівської Аравії.

Державний секретар США Майк Помпео зустрівся з королем Саудівської Аравії Салманом для обговорення ситуації навколо журналіста Джамаля Хашоггі, який зник після відвідування консульства Саудівської Аравії у Стамбулі. 

Про це повідомляє Reuters.

Державний секретар США Помпео обговорив з королем Салманом розлідування щодо зникнення і ймовірного вбивства Хашоггі у саудівському консульстві. Згодом відбулася зустріч Помпео з міністром закордонних справ Саудівської Аравії Аделем Аль Джубейра. Він також повечеряє з принцем Мухаммедом Аль Саудом. 

Раніше повідомлялося, що турецькі правоохоронці вперше від 2 жовтня, дня зникнення Хашоггі, провели обшуки у консульстві Саудівської Аравії. За даними турецької прокуратури, після слідчих дій з'явилися докази того, що журналіста вбили у приміщення консульства. 

59-річний Хашоггі ще 2 жовтня вирушив зі своєю нареченою до генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі для того, щоб забрати необхідні для майбутнього весілля документи. Його наречену в будівлю не впустили і через п'ять годин очікування їй повідомили, що Хашоггі вже пішов з консульства. Вона пізніше сказала, що не довіряє цій інформації і не знає, де зараз перебуває журналіст. 

Підкреслюється, що у журналіста були давні зв'язки з королівською родиною Саудівської Аравії, але він критично писав про нинішній уряд і спадкового принца Мухаммеда бін Салмана.

У Туреччині підозрюють, що чоловіка допитували, катували, а після цього вбили та розчленували. Слідство має відповідні звукозаписи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація