Понад 2,5 млн заблокованих IP-адрес у Росії: під каток потрапили "Однокласники"

Понад 2,5 млн заблокованих IP-адрес у Росії: під каток потрапили "Однокласники"

Фото: УНІАН

Роскомнагляд вимагає від Apple і Google видалити Telegram з магазинів додатків.

Роскомнагляд вранці 17 квітня заблокував ще одну підмережу Google, яка містила півмільйона IP-адрес.

Про це повідомляє "Лентач".

Окрім цього російські користувачі скаржаться, що у них виникли труднощі з використанням соцмережі "Однокласники". Зокрема повідомляється, що з пабліків зникають пости, а також не працює функція "додати у друзі".

Своєю чергою, Роскомнагляд звернувся до Apple і Google з вимогою про видалення месенджера Telegram з магазинів додатків компаній.

Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на прес-службу відомства.

"Роскомнагляд направив до Apple і Google вимоги про видалення додатків Telegram з магазинів додатків цих компаній. Відповіддю має стати видалення програми Telegram", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, у Росії вже створили спеціальний сайт для відстеження кількості заблокованих IP-адрес, станом на 12:11 Роскомнагляд заблокував уже понад 2,5 млн адрес.

Нагадаємо, 13 квітня, Таганський суд Москви задовольнив позов Роскомнагляду, постановивши заблокувати месенджер Telegram на території Росії. Компанія відмовляється надавати ключі ФСБ про розшифрування повідомлень. 16 квітня російські провайдери почали блокувати доступ до месенджера Telegram на території Росії. 

Пізніше Роскомнагляд заблокував майже 800 тисяч IP-адрес компанії Amazon і більше мільйона IP-адрес Google. Голова відомства Олександр Жиров заявив, що IP-адреси хостинг-провайдера Amazon були заблоковані через те, що месенджер Telegram почав використовувати їх для обходу блокування в Росії. Популярний месенджер Viber також заявив, що у деяких користувачів з Росії могли виникнути труднощі з дзвінками.

Повʼязані теми:

Наступна публікація