Понад 40% населення Північної Кореї загрожує голод - ООН

Понад 40% населення Північної Кореї загрожує голод - ООН

Фото: Associated Press

Країні потрібно не менше 1,4 мільйона тонн продуктів харчування.

Щонайменше десяти мільйонам громадян Північної Кореї загрожує голод. Таке застереження містить доповідь Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП) і Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН, що було оприлюднено в п'ятницю, 3 травня, в Женеві.

"Ситуація вкрай серйозна", - наголосив представник ВПП Ерве Верхозель, виступаючи перед журналістами, цитує інформагенція dpa.

За його даними, внаслідок посухи, тривалого спекотного періоду та повеней попередніх урожаїв у КНДР замало для забезпечення населення продуктами харчування в достатньому обсязі. Тож мільйонам північнокорейців забракне наявних запасів продуктів харчування, підсумували автори доповіді. До нового врожаю країні потрібно як мінімум 1,4 мільйона тонн продовольства, наголосив Верхозель.

Вже зараз близько 43 відсотків жителів КНДР хронічно недоїдають. Як наслідок кожна п'ята дитина страждає від наслідків недоїдання, що позначаються й на її розвитку. Нещодавно влада зменшила державний пайок з 380 до 300 грамів на день. Крім того, уряд запланував наступне скорочення щоденної хлібної норми для населення.

На тлі цього ВПП ООН готує поставки продуктів харчування для 750,5 тисячі жінок та дітей, котрі мешкають у передмісті Пхеньяна. На запитання журналістів, чому міжнародна спільнота мусить допомагати країні, яка витрачає мільярди на ракетну і ядерну програму, Верхозель відповів: "Ми не втручаємося в політику. Коли ми бачимо, що люди потерпають, ми мусимо допомогти".

ТСН побувала на кордоні запеклих ворогів Південної Кореї та КНДР

ТСН побувала на кордоні запеклих ворогів Південної Кореї та КНДР

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація