Попередження від Німеччини: ескалація між РФ і НАТО може завершитися війною

Попередження від Німеччини: ескалація між РФ і НАТО може завершитися війною

Фото: Reuters

У Німеччині вважають, що не слід загострювати ситуацію.

Уповноважений уряду Німеччини щодо співпраці з Росією Гернот Ерлер заявив, що ескалація між НАТО і Росією може призвести до війни.

"Рішення про розміщення військ і військові операції розгойдують гойдалки все вище і вище. Це небезпечно", - заявив політик в інтерв'ю виданню Passauer Neuen Presse, пише Deutsche Welle.

За його словами, сьогоднішня ситуація все більше нагадує висхідну спіраль. Ерлер зазначає, що саме такий розвиток подій призводить "до неконтрольованих ситуацій, аж до війни".

"Так далі не може тривати. Потрібно ввімкнути стоп-сигнал, поки не буде занадто пізно", - закликав він, додаючи, що сьогоднішня поведінка НАТО стала реакцією альянсу на дії Росії в Україні.

Він підтримав заяву міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, що не слід загострювати ситуацію брязканням зброї і бойовими кличами.

Нагадаємо, що у НАТО очікували російську агресію проти України. Як заявив заступник генсекретаря альянсу Александр Вершбоу, розгортання такого сценарію між Україною та Росією у НАТО допускали ще до початку російської агресії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація