Попри звинувачення Росії Ізраїль продовжить військові операції в Сирії

Попри звинувачення Росії Ізраїль продовжить військові операції в Сирії

Фото: pixabay.com

У РФ ухвалили рішення надати Сирії сучасні комплекси ППО С-300.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що попри надання Росією Сирії сучасних комплексів протиповітряної оборони його країна продовжить проведення військових операцій.

Про це він повідомив журналістам перед візитом до Нью-Йорка на Генасамблею ООН, передає Reuters.

"Ми продовжимо вживати заходів, щоб не дати іранським військовим закріпитися в Сирії, ми продовжимо здійснювати військову координацію між армією Ізраїлю і російською армією", - заявив Нетаньяху.

Нагадаємо, ввечері, 17 вересня, Міноборони Росії заявило, що літак радіоелектронної боротьби ІЛ-20 зник над акваторією Середземного моря в момент нальоту ізраїльських винищувачів F-16 на сирійську провінцію Латакія. Наступного дня у Росії підтвердили, що ІЛ-20 був збитий сирійською ППО, оскільки російським літаком прикривалися винищувачі F-16 Ізраїлю. Там також підкреслили, що Ізраїль повідомив російських військових про бомбардування всього за хвилину до атаки

Після цього ізраїльська делегація на чолі з командувачем Військово-повітряних сил країни генерал-майором Амікамом Норкіном представила у Москві доповідь щодо збитого у Сирії російського літака ІЛ-20. Щоправда, російська сторона доказам невинуватості Ізраїлю не повірила та ухвалила рішення про здійснення кроків у відповідь – передачу Сирії комплексів С-300, оснащення автоматизованими системами управління сирійських з'єднань і військових частин протиповітряної оборони, а також здійснення радіоелектронного придушення супутникової навігації, бортових РЛС і систем зв'язку бойової авіації, яка атакує об'єкти на сирійській території.

Фото: ТСН.ua

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація