Популярна марихуана та ріст виробництва опіуму: в ООН розповіли про ситуацію із наркотиками у світі

Популярна марихуана та ріст виробництва опіуму: в ООН розповіли про ситуацію із наркотиками у світі

Фото: pixabay.com

Найбільш поширеним наркотиком у світі є марихуана.

У 2016 році близько 275 мільйонів людей, що становить приблизно 5,6 відсотка від світового населення у віці від 15 до 64 років, щонайменше один раз вживали наркотики. Ця цифра у порівнянні з попереднім роком майже не змінилася, йдеться в опублікованій у вівторок, 26 червня, "Всесвітній доповіді про наркотики 2018 " Управління ООН з наркотиків і злочинності. У 2015 році через вживання наркотиків у світі померли щонайменше 450 тисяч людей. У 76 відсотках випадків причина смерті - вживання опіоїдів.

Найбільш поширеним наркотиком у 2016 році був канабіс - як мінімум один раз його вживали 192 мільйони людей. Загалом у 2006-2016 роках кількість людей, що вживають марихуану, зросла у світі на 16 відсотків.



У 2016 році у світі було вироблено 1,4 тисячі тонн кокаїну, який постачається в основному з Колумбії. Африка і Азія поступово також стають центрами незаконного обігу та вживання кокаїну, йдеться у доповіді.



Світове виробництво опіуму у 2016-2017 роках зросло на 65 відсотків та досягло рекорду з початку 21 століття, становивши 10,5 тисячі тонн. При цьому через зростання культивації опійного маку в Афганістані в минулому році в країні було вироблено дев'ять тисяч тонн опіоїдної продукції.В Північній Америці найбільш поширеним наркотиком є фетаніл і його аналоги, а в Африці та Азії - трамадол.

У Канаді дозволили вживання марихуани

У Канаді дозволили вживання марихуани

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року в Каліфорнії легальна не лише медична марихуана, але і марихуана, яку продають з рекреаційною метою. У найбільшому за чисельністю населення американському штаті особи, яким виповнився 21 рік, зможуть купувати, транспортувати, володіти і споживати до 28,5 грама марихуани і 8 грамів марихуанового концентрату. Також дозволяється вирощувати до шести рослин марихуани на домогосподарство в місцях, які "не видно громадськості".

Повʼязані теми:

Наступна публікація