Трамп, Олланд, Мей привітали Макрона з перемогою на виборах у Франції

Трамп, Олланд, Мей привітали Макрона з перемогою на виборах у Франції

Фото: Getty Images

До привітань також долучилися Порошенко, лідери ЄС і Німеччини.

Переможець президентських виборів у Франції Еммаунель Макрон почав отримувати привітання від лідерів європейських держав.

Однією з перших кандидата-центриста привітала прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей.

"Прем'єр-міністр тепло привітала обраного президента Макрона з його успіхом на виборах. Франція є одним з наших найближчих союзників, і ми розраховуємо на співпрацю з новим президентом по широкому спектру загальних пріоритетів", - йдеться в заяві Терези Мей, яку оприлюднило агентство Reuters.

До привітань долучився речник канцлера Німеччини Ангели Меркель. Він заявив, що перемога Макрона була перемогою об'єднаної Європи.

"Вітаю, Еммануель Макрон. Ваша перемога є перемогою для сильної об'єднаної Європи і франко-німецької дружби", - написав речник Меркель Штеффен Зайберт в Twitter німецькою та французькою мовами.

Президент України Петро Порошенко назвав перемогу Макрона видатною.

"Щиро вітаю Еммануеля Макрона з видатною перемогою! Солідний кредит довіри французького народу єдиній Європі", - написав Порошенко у Twitter.

"Розраховуємо на амбітну співпрацю з Францією та активізацію Нормандського формату", - додав український президент.

Поки що чинний президент Франції Франсуа Олланд зі свого боку заявив, що перемога Макрона показала, що французи вирішили об'єднатися навколо "цінностей Республіки".

"Його велика перемога підтверджує, що дуже велика частина наших співгромадян хотіли об'єднатися навколо цінностей Республіки і показати свою прихильність Європейському Союзу", - йдеться у заяві.

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер також привітав Еммануеля Макрона, кажучи, що він був радий, що Макрон захищав сильну і прогресивну Європу. Юнкер додав, що Єврокомісія також прагне побудувати кращу Європу і буде працювати разом з Парижем у цьому питанні.

Президент США Дональд Трамп, вітаючи Макрона з перемогою на виборах, додав, що він розраховує на співпрацю з ним.

"Вітаю Еммануеля Макрона з його великою перемогою сьогодні в якості наступного президента Франції. Я дуже розраховую на співпрацю з ним!", - написав Трамп у своєму офіційному Twitter.

Стали відомі результати екзит-полів виборів французького президента

Стали відомі результати екзит-полів виборів французького президента

Повʼязані теми:

Наступна публікація