Порошенко підписав закон про роботу НКРЕКП

Порошенко підписав закон про роботу НКРЕКП

Фото: Сайт президента України

З 27 листопада 2017 року в складі регулятора працюють лише три особи.

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який дає главі держави право в особливих випадках призначити членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг.

Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради, - пише Укрінформ.

"З 27 листопада 2017 року в складі регулятора працюють лише три члени, а, отже, роботу регулятора заблоковано. Відтак, неможливо виконувати вимоги нещодавно прийнятого Верховною Радою України закону "Про ринок електричної енергії". Ситуація, що склалася, може створити серйозні виклики для залучення міжнародних інвестицій в Україну, сталого функціонування енергетичної системи держави та проходження осінньо-зимового періоду 2017-2018 років. А також, погіршить позиції України в рейтингу сприятливості ділового середовища "Doing Business", - йдеться у пояснювальній записці до закону.

НКРЕКП встановила нові ціни на гарячу воду та тепло

НКРЕКП встановила нові ціни на гарячу воду та тепло

Таким чином, президент України отримав право призначати членів регулятора у кількості, рівній кількості вакантних посад, до моменту призначення членів регулятора, обраних за результатами відкритого конкурсного відбору, але не більше, ніж на три місяці.

Нагадаємо, раніше НАБУ взялося розслідувати обґрунтованість запровадження скандальної схеми "Роттердам+".  У Бюро підозрюють, що голова і члени НКРЕКП створили всі умови для зростання ціни продажу електричної енергії в оптовий ринок. Посадові особи Нацкомісії проходять по кримінальному провадженню за фактом зловживання службовим становищем. 

В рамках справи детективи влаштували обшуки в будівлі НКРЕКП.

Повʼязані теми:

Наступна публікація