Порошенко відбув до Польщі з офіційним візитом

Порошенко відбув до Польщі з офіційним візитом

Фото: Facebook/Офіс президента України

Політики обговорять майбутнє польсько-українських відносин.

Президент України Петро Порошенко відбув до Польщі з офіційним візитом. До Варшави українського колегу запросив польський президент Анджей Дуда, йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

Візит приурочений 25-й річниці незалежності України і відбувається у символічний день, адже саме 2 грудня Польща першою визнала нашу незалежність.

Президенти візьмуть учать у форумі присвяченому цій даті і визнанню Польщею незалежності. Також Порошенко та Дуда матимуть зустріч віч-на-віч.

Тем для обговорення у президентів вдосталь: від стратегічного партнерства до дражливої історичної теми.

Так, влітку візит Порошенка на саміт НАТО до Варшави збігся з ухваленням польським Сеймом резолюції про визнання геноцидом Волинської трагедії.

І хоча нині питання Волині ніби вдалося залагодити, принаймні на найвищому рівні, але польсько-українські відносини перебувають трохи у підвішеному стані.

Польським політикам складно пояснити виборцям, чому слід допомагати і дружити з Україною, де ніби-то героїзують Бандеру, ніяк не можуть подолати корупцію і провести реформи ще й за допомоги поляків близьких до колишньої влади і повязаних з ім'ям екс-премєра Дональда Туска, якого так не любить нинішня польська влада.

Українським політикам теж деколи складно розтлумачити, навіщо нам Польща, яка ухвалює антиукраїнські резолюції у Сеймі.

Про майбутнє польсько-українських стосунків Петро Порошенко також говоритиме з прем'єр-міністром Польщі Беатою Шидло, а також з головами обох палат польського парламенту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація