Порошенко закликав МЗС України розпочати переговори про зміну назви Грузії

Порошенко закликав МЗС України розпочати переговори про зміну назви Грузії

Фото: УНІАН

Також він пропонує надати знижку для рейсів до цієї країни.

Експрезидент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко закликав підтримати Грузію у черговому протистоянні з Росією. Остання блокує повітряне сполучення з Тбілісі та завдає удару по туристичній галузі країни. 

Порошенко закликав українців, які планують відпочивати за кордоном або в окупованому Криму, переорієнтуватися на Грузію.

Окрім того, звернувся до уряду України та міністерства інфраструктури з пропозицією надати у цей період знижку на аеронавігаційні та аеропортові збори для рейсів сполученням Україна-Грузія-Україна.

Експрезидент також вважає, що необхідно змінити офіційне написання Грузії.

"Грузія пішла на те, щоб змінити одну ключову літеру у назві Києва – бо ми Київ, а не Кієв. На мою думку, МЗС України має розпочати переговори про зміну офіційної назви Грузії на Сакартвело", – заявив Порошенко.

Нагадаємо, 22 червня президент Росії Володимир Путін підписав указ про заборону перевезення російських громадян до Грузії. Пізніше стало відомо, Росія розглядає можливість заборонити авіаперельоти перевізникам із Грузії. Також повідомлялося, що у Москві погрожують Грузії новими санкціями.

Усе це сталося через стихійну акцію протесту у Тбілісі, яка почалася після того, як 20 червня депутат російської Держдуми Сергій Гаврилов взяв участь у засіданні Міжпарламентської асамблеї православ'я, яка відбулася в грузинському парламенті. Він сидів на місці спікера і говорив російською мовою, що обурило грузин і змусило масово вийти на акцію протесту.

Уночі поліція розпочала розганяти протестувальників за допомогою сльозогінного газу, водометів та гумових куль. Внаслідок сутичок постраждали 240 учасників акції протесту. Пізніше стало відомо, що голова парламенту Грузії Іраклі Кобахідзе подав у відставку.

ТСН.ua розповів про всі події ночі 20 червня у Грузії.

Як відомо, Росія 2008 року окупувала 20% території Грузії, створивши дві так звані держави – Абхазію і Південну Осетію, і згодом визнавши їхню незалежність. Ці регіони вже більше 10 років існують виключно на дотації від РФ, а їх визнали лише кілька країн світу.

Близько 150 тисяч туристів може втратити Грузія через рішення Путіна заборонити авіарейси до країни

Близько 150 тисяч туристів може втратити Грузія через рішення Путіна заборонити авіарейси до країни

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація