Порядки престолів: уся черга на корону Британії в одній Інфографіці

Порядки престолів: уся черга на корону Британії в одній Інфографіці

Фото: Associated Press

На сьогодні перший у черзі на престол – син Єлизавети ІІ принц Чарльз.

6 травня 2019 року у принца Гаррі та його дружини герцогині Сассекської Меган народився первісток. Новоспечені батьки вирішили не показувати немовля публіці, на відміну від принца Вільяма та Кейт, які так робили свого часу. Це пов'язано з тим, що вони не є прямими нащадками королівського престолу, як герцоги Кембриджські.

За офіційним протоколом, новонароджений не має отримати титул принца, а спадкоємцем престолу за ним можуть стати лише діти та онуки чинного монарха.

Водночас у королеви є право зробити виняток. Саме через те, що Єлизавета ІІ скористалася цим правом, діти принца Вільяма і Кейт Міддлтон стали спадкоємцями престолу.

У разі якщо вона вчинить так і щодо Гаррі з Меган, новонароджений хлопчик отримає титул лорда Сассекського і буде сьомим у черзі на престол.

На сьогодні перший у черзі на корону Британії – син Єлизавети ІІ принц Чарльз. За ним – старший син Чарльза та його діти. Загалом наступників у черзі на престол цілих 19. Як виглядає увесь королівський родинний пазл дивіться у нашій інфографіці.

Фото: ТСН.ua

Нагадаємо, що навколо вагітності Меган було чимало чуток. Так, у ЗМІ з'являлася інформація, що герцогиня Сассекська мала намір народжувати вдома під гіпнозом, потім, що відмовилася від знеболювального і таки погодилася на пологи у госпіталі Святої Марії в Паддінгтоні, де з'явилися на світ троє дітей Кейт та принца Вільяма. Більше цікавої інформації про вагітність Меган читайте у нашому матеріалі.

Поповнення у королівській родині: Меган Маркл народила хлопчика

Поповнення у королівській родині: Меган Маркл народила хлопчика

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Герцогиня Сассекська Меган
Наступна публікація