Пошкоджені автомобілі та повалені дерева. Чехією пронісся потужний ураган

Пошкоджені автомобілі та повалені дерева. Чехією пронісся потужний ураган

Пошкоджені автомобілі та повалені дерева. Чехією пронісся потужний ураган

Фото: Novinky.cz

Дерева та рекламні конструкції падали на авто.

У Чехії ураганний вітер знеструмив мінімум 15 тисяч домогосподарств, повалив дерева і пошкодив автомобілі.

Про це 28 січня повідомляє видання Novinky.

Перші блискавки і ураганний вітер були зафіксовані о 12:50 в регіоні Хеб на кордоні з Німеччиною і згодом зачепили також Устецький, Ліберецький, Плзенський край.

Як наголошується, в багатьох місцях дерева падали на дроти ліній електропередач, сталося 14 аварій на високовольтних лініях.

Найсерйозніша ситуація склалася в Кладно, Беруні і на заході Праги. Торкнулася негода Карлово-Варського краю. Метеорологи визначили негоду як "ураган в формі так званої шквальної лінії з сильним поривчастим вітром і електричною активністю".

Рятувальникам в Празі і Центральній Чехії довелося підіймати дерева і рекламні конструкції, що впали на дахи і автомобілі, розчищати дороги.

Як повідомлялося, в Іспанії лютував шторм "Глорія". Він приніс снігопади, а також сильні дощі. У гірських районах країни за добу випало близько 40 сантиметрів снігу. Влади п'яти провінцій оголосила високий рівень готовності до надзвичайної ситуації. Сильний снігопад знеструмив у провінції Аліканте 20 тисяч будинків. Крім того, добу не працював місцевий аеропорт, було скасовано 200 рейсів. Також припинили роботу порти Валенсії та Гандії. Через негоду було перекрито 30 доріг. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація