Посилення впливу на КНДР: чиновник розповів, навіщо Трампу близькосхідне турне

Посилення впливу на КНДР: чиновник розповів, навіщо Трампу близькосхідне турне

Фото: Reuters

Турне американського президента підкреслить його прихильність тривалим альянсам та партнерським відносинам Сполучених Штатів. 

У своєму майже двотижневому міжнародному турне країнами азіатсько-тихоокеанського регіону президент США Дональд Трамп планує натиснути на світових лідерів щодо посилення впливу на Північну Корею з метою згортання нею ракетно-ядерних програм. 

Про це повідомив високопоставлений представник адміністрації США на умовах анонімності, - пише Укрінформ. 

"Турне президента підкреслить його прихильність тривалим альянсам та партнерським відносинам Сполучених Штатів, а також підтвердить лідируючу роль США в просуванні вільного та відкритого Індо-Тихоокеанського регіону", - підкреслили в Білому домі.

Трамп ухвалив нові санкції проти КНДР

Трамп ухвалив нові санкції проти КНДР

При цьому представник адміністрації звернув увагу, що головну загрозу регіону станом на сьогодні становить розробка Пхеньяном ракетної та ядерної зброї. У цьому зв'язку, за його словами, на тлі вже запроваджених санкцій ООН, основну роль у їх імплементації відіграє Китай, на який припадає до 90% міжнародної торгівлі Північної Кореї.

"Ми хотіли би, щоб Китай дотримувався своїх зобов'язань. Ми хотіли би побачити, як Китай робитиме це в двосторонньому порядку, що також могло би навіть виходити за рамки, передбачені резолюціями Ради Безпеки ООН", - заявив чиновник.

Раніше Трамп заявив, що Китай надає велику підтримку США у посиленні тиску на КНДР.

Повʼязані теми:

Наступна публікація