Посол Греції: Ми намагаємося зробити так, щоб "народні республіки" повернулися до складу України

Посол Греції: Ми намагаємося зробити так, щоб "народні республіки" повернулися до складу України

Фото: Associated Press

Посол Георгіос Пукаміссас запевняє, що Афіни підтримують Україну.

Греція виступає за те, щоб Донбас та Крим якомога швидше повернулися до складу України.

Про це під час інтерв'ю DT.ua розповів посол Греції в Україні Георгіос Пукаміссас.

Грецький посол заявив, що його країну цікавлять події не лише на Сході України, а й на північному узбережжі Азовського моря, адже Греція "має особливі зв'язки з Одесою та Маріуполем".

"Греція - морська держава, що має особливі зв'язки з такими містами-портами як Одеса і Маріуполь. Якщо Європу більше цікавить, що відбувається на сході України, то Грецію - на північному узбережжі Азовського моря, оскільки в районі Маріуполя проживають греки. Їх налічується близько 100 тисяч, - сказав він. - Ми хотіли б, щоб ці люди не відчували жодних проблем у зв'язку із труднощами в роботі порту".

За словами дипломата, Афіни підтримують Європейський союз у питанні російсько-українського конфлікту та прагнуть, аби окуповані території якнайшвидше повернулися до складу України. Він запевнив, що Греція дотримується санкцій, попри те, що "кожна країна має свої інтереси".

"Але чого хоче Україна? Україна хоче втратити Донбас остаточно?. Для Греції Україна - це сукупність територій, що включають і Донбас, і Крим. І ми намагаємося зробити так, щоб так звані народні республіки повернулися до складу України, - заявив посол.

Пукаміссас додав, що Греція виступає щоб Мінські угоди виконувалися в повному обсязі - і політична частина цих домовленостей, і в сфері безпеки: "Але ми бачимо, що Росія наполягає на тому, що спочатку потрібно реалізовувати політичну складову угод, а Україна - те, що стосується сфери безпеки. Європейський Союз з 2018 року більше схиляється до української позиції щодо необхідності почати з питання безпеки".

Нагадаємо, 21 грудня Рада Європейського союзу ухвалила рішення продовжити санкції проти РФ ще на півроку. Обмежувальні заходи стосуються енергетичного та фінансового секторів, продукції військового та подвійного призначення. 29 грудня рішення Ради ЄС про санкції набуло чинності.

Повʼязані теми:

Наступна публікація