Посол РФ у Британії пропонував мільярдні угоди бізнесмену, який фінансував Brexit

Посол РФ у Британії пропонував мільярдні угоди бізнесмену, який фінансував Brexit

Бізнесмен Аррон Бенкс / Фото: Reuters

Мільйонер навіть їздив до Москви для вирішення бізнесових питань.

Британський бізнесмен Аррон Бенкс, який профінансував кампанію політика Найджела Фаража Leave.EU щодо виходу країни з ЄС, декілька разів зустрічався з російським послом.

Про це повідомляє The Guardian.

Саме Аррон Бенкс вклав у кампанію Leave.EU, яка займалася питаннями виходу Великої Британії з ЄС, близько 12 мільйонів фунтів стерлінгів. Під час підготовки референдуму, на якому 52% британців проголосували за вихід, Бенкс кілька разів зустрічався з російськими високопоставленими співробітниками посольства.

Одразу після запуску кампанії Leave.EU російський посол запропонував Бенксу отримати можливість підписати мільярдну угоду на купівлю копалень для добування золота у Росії. Бенксу запропонували інвестувати у шість російських компаній і отримати прибуток у мільярди доларів. 

У лютому 2016 року Аррон Бенкс поїхав до Москви, аби зустрітися з ключовими партнерами у справі інвестування у добування золота. Невідомо, чи дійсно мільйонер інвестував, проте у липні 2016 року на його сторінці у Twitter з'явилося повідомлення: "Я зараз купую золото і великі запаси копалин". 

Цікаво, що після референдуму у Великій Британії Бенкс і лідери кампанії Leave.EU почали регулярно їздити до Сполучених Штатів, де підтримували кандидата у президенти Дональда Трампа.

Нагадаємо, референдум за вихід Великої Британії з Європейського союзу відбувся 23 червня 2016 року. Тоді 51,9% британців висловили своє бажання покинути ЄС. Наразі Європейський союз та Британія узгодили терміни перехідного періоду та розпочали другий етап переговорів. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація