Посол РФ у США назвав причини краху ракетного договору "вигаданою казкою"

Посол РФ у США назвав причини краху ракетного договору "вигаданою казкою"

Фото: Associated Press

Насправді, на думку дипломата, винуваті американці.

Озвучені американцями причини припинення дії договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності є вигадкою. Про це заявив посол Росії у Сполучених Штатах Америки Анатолій Антонов.

"Звучали тези багатьох американських адміралів, що такого роду ракети потрібні для стримування Китаю. Потім була вигадана казка про те, що у нас є якась ракета, яка нібито виходить за межі ДРСМД", - заявив дипломат.

Путін пригрозив США новими ракетами

Путін пригрозив США новими ракетами

На його думку, компромісу в цьому питанні з США досягти не вдасться. "Мені здається, що американці не підуть на якісь компроміси в цьому питанні", - припустив Антонов і додав, що "мова ультиматумів" США викликає розчарування.

Нагадаємо, в п'ятницю, 1 лютого, США оголосили про рішення призупинити участь у ДРСМД від 2 лютого. Про це намір США заявляли ще в середині січня. Цьому передувало звинувачення Росії в порушенні договору, оскільки остання, за словами представників американського Держдепу, розробляє крилаті ракети наземного базування середнього радіусу дії, і це прямо порушує договір. Президент США Дональд Трамп уже заявив, що Сполучені Штати почнуть підготовку військового відповіді на порушення Росією зобов'язань.

Путін у свою чергу заявив, що РФ призупиняє участь у ДРСМД і починає розробку гіперзвукової ракети.

Детальніше про ракетний договорі, чому США вирішили припинити в ньому участь, і які наслідки це матиме для світу читайте за посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація