Посол України в Чехії обурений героїзацією бойовиків "ДНР" у місцевій газеті

Посол України в Чехії обурений героїзацією бойовиків "ДНР" у місцевій газеті

Фото: УНІАН

Статті Адама Гаєка з'явилися на сторінках "Mlada fronta Dnes".

Посол України в Чехії Євген Перебийніс відреагував на матеріали журналіста, який потрапив в окуповані райони Донецької та Луганської областей в обхід українських законів.

Про це Перебийніс написав на своїй сторінці у Facebook, передає "Європейська правда".

Газета "Mlada fronta Dnes" надрукувала три статті автора, що, за словами Перебийноса, намагається "виправдати злочини, які здійснюються Росією та її маріонетками на Донбасі", а також займається "романтизацією і прославлянням злочинців, які захопили частину української території і взяли в заручники мільйони українців".

На думку посла, "єдиним завданням Адама Гаєка було максимально відбілити образ бандитів, які разом з російськими військовослужбовцями тероризують місцеве населення на Донбасі і знищують рештки його інфраструктури".

Перебийніс вважає, що Гаєк використовував пропагандистські інструменти російських ЗМІ. Україна ж в оглядах Гаєка виглядає "принизливо". 

Посол також апелював до репутації всього видання, а не лише окремо взятого кореспондента. "Якщо ж редакція про це не знала, то чи готова вона засудити дії свого журналіста, який, можливо, використав ім'я однієї з найвпливовіших чеських газет у тільки йому відомих цілях?" - зазначив чиновник.

Нагадаймо, що під час протесту 9 травня у Празі активісти мітингували проти приїзду до Чехії представників прокремлівського байкерського клубу "Нічні вовки". Вони розгорнули величезний плакат із написом: "Чехам добре відомо, яка вона – "дружба" правителів Росії". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація