Постачання Сирії комплексів С-300 буде серйозною ескалацією з боку Росії - радник Трампа

Постачання Сирії комплексів С-300 буде серйозною ескалацією з боку Росії - радник Трампа

Фото: Reuters

Болтон вважає Іран відповідальним за збиття Іл-20.

Плани Росії постачати Сирії ракетні комплекси С-300 будуть серйозною ескалацією з боку Москви.

Про це заявив радник президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон, передає Reuters.

"Ми вважаємо, що постачання сирійському уряду С-300 буде суттєвою ескалацією з боку росіян, і ми сподіваємось, що це рішення буде переглянуте", - сказав він.

На думку Болтона, справжній винуватець нападів у Сирії та Лівані і справжній винуватець збиття російського літака Іл-20 - Іран.

Радник Трампа каже, що для врегулювання ситуації у Сирії необхідний політичний процес, але, на його думку, плани Росії надати уряду Башара Асада комплекс С-300 ускладнюють це. Болтон додав, що американські війська будуть залишатися активними в Сирії, поки у війні задіяний Іран.

"Ми не збираємося йти геть, поки іранські війська перебувають за межами іранських кордонів, і це включає в себе іранських ставлеників та бойовиків", - сказав він.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін провів телефонну розмову із сирійським президентом Башаром Асадом, під час якої повідомив його про надання Сирії комплексів протиповітряної оборони С-300. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков зазначив, що плани щодо розміщення С-300 в Сирії не направлені проти третіх країн, а стосуються лише підвищення захисту російський військових в арабській країні. 

Нова російська втрата у Сирії. Над Середземним морем зник з радарів літак "Іл-20"

Нова російська втрата у Сирії. Над Середземним морем зник з радарів літак "Іл-20"

 

Наступна публікація