Постпред Ірану поскаржився генсеку ООН на санкції США

Постпред Ірану поскаржився генсеку ООН на санкції США

Фото: Reuters

Він також закликав ООН притягнути до відповідальності. 

Постійний представник Ірану при ООН поскаржився генеральному секретарю Організації Антоніо Гуттерешу на порушення верховенства права з боку США через запровадження нових санкцій проти Ірану.

Про це пише  Reuters.

"Безвідповідальна поведінка Сполучених Штатів вимагає колективної відповіді міжнародного співтовариства з метою забезпечення верховенства права, запобігання підриву дипломатії та захисту багатосторонності", - підкреслив іранський посол.

Він також закликав ООН притягнути до відповідальності Сполучені Штати за поновлення санкцій, які мають на меті "придушення" іранської нафтової, а також судноплавної галузі. При цьому, представник Ірану підкреслив що ці кроки США суперечать резолюції Ради Безпеки ООН.

Нагадаємо, що раніше набули чинності всі санкції США, які були скасовані раніше, після підписання Іранської ядерної угоди. 

Нагадаємо, на початку травня 2018 року Трамп оголосив про вихід з ядерної угоди з Іраном, укладеної в 2015 році разом з Росією, Китаєм, Великою Британією, Францією і Німеччиною. Також було оголошено про відновлення дії санкцій проти Тегерана, котрі, згідно з планом дій, знімалися в обмін на закриття ядерної програми.

У США проти Ірану запровадили найжорсткіші за всю історію санкції

У США проти Ірану запровадили найжорсткіші за всю історію санкції

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація