Постпред США при ООН знову звинуватила РФ в приховуванні причетності Асада до хіматак

Постпред США при ООН знову звинуватила РФ в приховуванні причетності Асада до хіматак

Фото: Reuters

Ми знаємо, що режим Асада вдається до цієї жорсткої тактики для того, щоб відбити території, - сказала вона.

США звинуватили РФ в прагненні приховати наявні дані про застосування сирійським урядом хімзброї в Східній Гуті.

Про це пише Інтерфакс.

"На цьому тижні ми отримали ще одне повідомлення про те, що режим (президента Сирії Башара) Асада використовував хлор проти свого власного населення. (...) Не є збігом, що напад з використанням хлору на цьому тижні відбулися в тому ж місці, де режим Асада намагається домогтися військової перемоги. Ми знаємо, що режим Асада вдається до цієї жорсткої тактики для того, щоб відбити території", - сказала постпред США при ООН Ніккі Гейлі, виступаючи на засіданні РБ ООН.

"Багато років Росія закривала очі, коли Сирія і її друзі використовували цю огидну зброя війни. Росія потурає звірствам сирійського режиму", - додала вона.

"Коли Росії не подобаються факти, то вона намагається відволікти нашу увагу, оскільки факти надходять знову і знову і вказують на правду, яку Росія хоче приховати, що режим Асада продовжує використовувати хімзброю проти свого власного народу", - резюмувала вона.

Вашингтон відреагував на інформацію про можливу чергову хіматаку в Сирії

Вашингтон відреагував на інформацію про можливу чергову хіматаку в Сирії

Нагадаємо, 4 квітня 2017 року в містечку Хан-Шейхун сталася хімічна атака, в результаті якої загинули і отримали поранення сотні невинних сирійців, в тому числі жінки і діти. 6 квітня в Сирії відбулася друга потужна хімічна атака, на цей раз постраждало місто Латамінах. За попередньою інформацією, загинуло троє людей, 25 отримали поранення.

12 квітня в Сирії відбулася нова хімічна атака, на цей раз постраждав місто Карфзіта на півночі країни. Німецький журналіст оприлюднив фото, на яких видно, як один з сирійських вертольотів Мі-8 скидає бомбу.

У вересні комісія ООН з розслідування ситуації в Сирії звинуватила Дамаск у хімічній атаці в Хан-Шейхуні.

"Урядові сили продовжували цілеспрямовано робити мішенями цивільних осіб, в тому числі шляхом використання хімічної зброї проти цивільних осіб у районах, що знаходилися під контролем опозиції. В рамках повітряної кампанії в північній частині Хами і південного Ідліба 4 квітня сирійські військово-повітряні сили використовували зарин в Хан-Шейхун, убивши понад 80 осіб, більшість з яких були жінками і дітьми", - йдеться у звіті комісії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація