Посвідчення Путіна знайшли в архівах німецьких спецслужб

Посвідчення Путіна знайшли в архівах німецьких спецслужб

Фото: Гордон

Фото глави РФ у молодості потрапило на очі історикам

В архівах німецького карального органу Штазі виявили службове посвідчення на ім’я президента Росії Володимира Путіна. Про це повідомила німецька газета Bild.

Як дізналося видання, посвідчення майору Путіну видали 31 грудня 1985 року, коли йому було 33 роки. За словами Конрада Фельбера, керівника дрезденської філії органу, що контролює архіви, таке посвідчення дозволяло майбутньому російському президенту безперешкодно заходити в кабінети спецслужби. Фельбер вважає, що це полегшувало Путіну вербування агентів, бо йому не потрібно було повідомляти, що він працює на КДБ.

Фото: The Bild

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков вже прокоментував цікаву знахідку. За його словами, радянський КДБ і міністерство держбезпеки колишньої НДР (Штазі) були партнерськими спецслужбами і могли обмінюватися документами між своїми співробітниками.

На файл відреагував російський музикант, лідер групи "Ленінград" Сергій Шнуров, який у віршованій формі прокоментував цю новину. Далі цитуємо повний текст без змін:

Жизнь сказочней, чем сказочник Навальный. 
Что нам их "Фантастические Мрази", Когда наш лидер наднациональный, 
Работал непосредственно на Штази? 
Да, на немецкую, друзья, разведку. 
Присягу даже, видимо, давал им, 
И с фрицами бухал поди нередко, 
И был веселым парнем, милым малым. 
Но, то дела дней в принципе минувших, 
Глаз вон, тому, кто всё незабывает, 
Когда б не слышали бы наши уши, - "Разведчиков ведь бывших не бывает!" 

Фото: Шнуров/Instagram

Нагадаємо, раніше в російській Академії зовнішньої розвідки показали кімнату, в якій під час навчання жив президент Росії Володимир Путін. У 1985 році Путін закінчив Академію (колишня назва Червонопрапорний інститут КДБ) за спеціальністю "Зовнішня розвідка".

Повʼязані теми:

Наступна публікація