Потужний шторм почав затоплювати США, скасували понад 1300 рейсів

Потужний шторм почав затоплювати США, скасували понад 1300 рейсів

Фото: Reuters

Вітер почав слабшати.

Перше зіткнення зі штормом — Флоренс дійшов до узбережжя Північної Кароліни в США, більше 1300 рейсів скасовані, близько семи тисяч людей - у притулках. І поки всі чекають на жахливу катастрофу, це парадокс, але вітер слабшає.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

До узбережжя Північної Кароліни Флоренс доходить лише з другою категорією, сила вітру сягає 160 кілометрів на годину. Але це не головна небезпека, хоча пориви доволі страшні. Вода - ось смертельна загроза, яку несе з собою Флоренс, на одну лише Північну Кароліну до суботи, за оцінками метеорологів, проллється 30 трильйонів літрів води.

За лічені години під водою зникають цілі вулиці. Знеструмлені вже 80 тисяч осель в одній лише Північній Кароліні. Але відчайдухів це не лякає: "Будемо пити, їсти. У нас багато їжі і пива. Пограємо в монополію".

Океан проривається на берег, Флоренс полює на людей, але десятки людей - полюють на Флоренс. Сотні мисливців на шторми з усієї Америки з’їжджаються до Кароліни.

"Це нагадує, наскільки сильною буває природа. І нічого люди з цим не зроблять. Дуже цікаво дивитися, як з наслідками шторму намагаються справлятися", - каже Мішель.

ТСН показують надзвичайний штаб - тут три сотні людей розробляють плани, що робити під час та головне після шторму, коли цілі міста ризикують опинитися під водою.

"Хвилі будуть по чотири метри заввишки, це висота двоповерхового будинку. Потужний вітер і безперервна злива триватимуть кілька днів", - говорить губернатор Північної Кароліни Рой Купер.

"Струму не буде дуже довго, подумайте чим заряджати свого телефона. Він не проживе без підзарядки весь той час, що шторм лютуватиме", - каже губернатор Південної Кароліни Генрі Макмастер.

У слабкості Флоренс її вбивча сила - тепер вона повільно рухатиметься узбережжям у бік Південної Кароліни, а вода все прибуватиме і прибуватиме.

Яна Слєсарчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація