Потужний вибух прогримів під Тегераном

Потужний вибух прогримів під Тегераном

Фото: AAA Iran

Міноборони заявляє, що військову базу не зачепило, однак, журналісти запевняють у зворотному.

У ніч проти п'ятниці, 26 червня, в Ірані поблизу військової бази Парчин на півдні від Тегерана прогримів потужний вибух. 

Про це у Twitter повідомляє інформаційне агентство ААА із посиланням на Міністерство оборони Ісламської Республіки Іран.

Попередньо, вибухнула ємність із газом. Заступник міністра оборони Давуд Абді запевнив, що жертв немає, а військові об'єкти не постраждали. За його словами, пожежу, що виникла внаслідок вибуху, вже загасили. Подробиці інциденту посадовець пообіцяв розповісти пізніше. 

Водночас місцевий журналіст Алі Джаванмарді із посиланням на власні джерела повідомив, що внаслідок вибуху нібито є потерпілі. За його даними, вибух все ж зачепив військову базу й туди направився екіпаж "швидкої" з вимкненими сиренами.  

Також Джаванмарді заявив, що одночасно із вибухом під Тегераном американські військові здійснили арешт іранців, нібито причетних до обстрілів баз США в Іраку. В уряді Ісламської Республіки Іран цю інформацію наразі не коментували.

Нагадаємо, що 11 травня, в Оманській затоці есмінець військово-морських сил Ірану "Джамаран" під час навчань помилково випустив протикорабельну ракету Noor у бік іранського корвета Konarak. Загинули близько 40 людей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація