Кухар трьох президентів розповів, що об'єднує "дієти" Буша, Обами і Трампа

Кухар трьох президентів розповів, що об'єднує "дієти" Буша, Обами і Трампа

Кухар трьох президентів розповів, що об'єднує "дієти" Буша, Обами і Трампа

Роберто Мендоса

Роберто Мендоса покинув престижний ресторан задля благодійності.

Він готував для трьох американських президентів, арабських принців, голлівудських кінозірок, а починав - із роз'ятреної війною крихітної країни в Центральній Америці. ТСН завітала в гості до відомого шеф-кухаря Роберто Мендоси, який проміняв гламурний готель на мережу домашніх ресторанів, щойно виграв 250 тисяч доларів у лотерею, і рушив до Домініканської Республіки будувати на ці гроші притулок для бідних.

Вісімдесяті, охоплений громадянською війною Сальвадор. 14-річний хлопець мріє про одне: "В мене тоді весь день крихти в роті не було і вночі я лежав, рюмсав і казав: Боже, я хочу ніколи не голодувати!"

Гуманітарна організація вивезла Роберто до Канади, вже за 6 років для талановитого шеф-кухаря відкриваються двері найрозкішнішого готелю Каліфорнії Beverly Hills. В дитинстві Роберто хотів стати лікарем, тепер жартує: від цієї мрії залишився лише білий халат.

ТСН завітала в гості до шеф-кухаря Роберто Мендоси, який готував для американських президентів

ТСН завітала в гості до шеф-кухаря Роберто Мендоси, який готував для американських президентів

Розкішні прийоми перших державних осіб, оскарівські вечірки. Роберто готує для перших осіб держави - Буша, Обами і Трампа.

"Спершу страву куштував я, потім ФБР, секретна служба, вже після цього - вони. Безпека надважлива", - ділиться кухар.

Шеф востаннє перевіряє кухню свого нового ресторану “Три друга” перед відкриттям. Спогади про гламурне минуле не відволікають його від хірургічно точних рухів. За три хвилини - страва готова. Президентів, каже Роберто, об'єднує одна дієта, пов'язана з камерами.

"Ми не подаємо ані шпинату, ані кінзи, ані квасолі - нічого, що може застрягнути на зубах, коли вони посміхатимуться", - зізнається Мендоса.

Виграш у 250 тисяч доларів звалилися на Роберто на заправці.

"Автомат не видав мені чек, тож я зайшов на касу. В кармані було 5 доларів, я просто з нудьги купив на них білета швидкої лотереї. Дома стер захисний шар і очам не зміг повірити!" – пригадує кухар.

Концепт ресторану "Три друга" - проста і здорова їжа для компаній. Це головний принцип Роберто та його товаришів. Вже за кілька годин після нашого інтерв'ю Роберто шле фото з аеропорту: летить до Домініканської республіки. Там на зібрані і виграні гроші він починає зводити притулок для нужденних. Готує їм від чистого серця і сподівається зробити світ принаймні трохи кращим.

Кореспондент ТСН Яна Слєсарчук

Наступна публікація