Повінь у Небрасці забрала життя двох людей

Повінь у Небрасці забрала життя двох людей

Повінь у штаті Небраска / Фото: Associated Press

Американська Небраска опинилася під водою через потужні зливи та відлигу, а також розлив Міссурі та Платту.

Американська Небраска пішла під воду через катастрофічно екстремальні зливи. Стихійне лихо спричинили потужні зливи, весняна відлига та розлив річок Міссурі та Платт, повідомляється у сюжеті ТСН.Ранок.

Через розлив річок Міссурі та Платт практично на всій території штату введено режим надзвичайного стану. Негода вже забрала життя щонайменше двох людей. Синоптики зафіксували рекордний рівень води в більшості районах штату. Міста буквально перетворилися на острови. У воді - дороги, машини та сотні будинків. 600 місцевих жителів вимушено переїхали в тимчасові притулки. За даними метеорологів, це ще не межа, днями рівень води підніметься вище.

Як повідомляє Usa Today, 19 березня віце-президент Майк Пенс збирається оглянути збитки. Далі йдеться про те, що без домівок через зливу та повінь залишилися мешканці штатів Небраска, Айова, Вісконсин та Місурі. Безвісти зникло двоє чоловіків. Прес-секретар Білого дому Сара Сендерс в Twitter подякувала усім волонтерам і назвала повінь наймасштабнішою в історії країни. Загалом, стихія знищила дороги та греблі, а також затопила не менше третини авіабази "Оффут" (Offutt Air Force Base). Небезпека зберігає і становить загрозу життю людей та національній безпеці, йдеться в публікації The Verge.

Нагадаємо, що у південноафриканських країнах тим часом вирує тропічний циклон Ідай, який вбив вже 157 людей, зруйнував 90% міста Бейра у Мозамбіку. Саме по цьому прибережному місту стихія вдарила першою. "Я думаю, що це найбільше стихійне лихо, з яким зіткнувся Мозамбік. Все зруйновано. Нашим пріоритетом зараз є порятунок людських життів", - сказав міністр довкілля країни Селсо Коррейя. Як відомо, Ідай прийшов до Мозамбіку у четвер 14 березня увечері, а потім сунув до Зімбабве. У Зімбабве найбільше постраждав східний район Чиманімані – там раптова повінь просто змила будинки та мости. Найбільш постраждалі райони все ще залишаються недоступними. Сильні вітри і густі хмари ускладнюють польоти рятувальних вертольотів. 

Американський штат Небраска через сильні зливи опинився під водою

Американський штат Небраска через сильні зливи опинився під водою

Повʼязані теми:

Наступна публікація