Пожежа у Нотр-Дам: головні відео, які дають уявлення про масштаби лиха

Пожежа у Нотр-Дам: головні відео, які дають уявлення про масштаби лиха

Фото: Associated Press

Пожежники допускали, що можуть не врятувати собор.

З потужною пожежею, яка охопила Собор Паризької Богоматері, борються близько 400 пожежників. Щоб загасити вогонь, вони використовують потужні бранспойти, але приборкати полум'я все одно не вдається.

У Міністерстві внутрішніх справ Франції допускали, що можуть не врятувати Нотр-Дам. Також повідомлялося, що існує ризик обвалення великого дзвону собору.

Але згодом офіційний представник пожежних бригад французької столиці розповів журналістам, що основні конструкції будівлі собору Паризької Богоматері вдалося врятувати і вони не обваляться.

Ми зібрали кілька відео, які дають змогу оцінити масштаби лиха, яке спіткало визначну архітектурну та релігійну пам'ятку.

Фото: La Croix

У понеділок, 15 квітня, сталася пожежа в одній із найвідоміших пам’яток Франції – соборі Паризької Богоматері. Очевидці та медіа швидко почали публікувати з місця події численні фото та відео

У соборі через масштабну пожежу, яка сколихнула увесь світобвалився дах і шпиль, а вогонь знищив велику частину внутрішніх конструкцій будівлі. В ніч проти 16 квітня було офіційно повідомлено, що основні конструкції будівлі собору Нотр-Дам не обваляться - про таку загрозу раніше говорили пожежники

За останніми даними, в результаті пожежі постраждала одна людина - травми отримав один з пожежників

Фото: ТСН.ua

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація