Правоохоронці розберуть будинок Скрипалів у Солсбері

Правоохоронці розберуть будинок Скрипалів у Солсбері

Місцева влада вже попередила сусідів екс-шпигуна.

Будинок екс-шпигуна ГРУ Сергія Скрипаля у британському місті Солсбері буде розібрано.

Про це повідомляє The Guardian.

Відповідні листи місцева влада вже надіслала сусідам колишнього шпигуна. Очікується, що роботи зі знесення триватимуть близько чотирьох місяців.

Зазначається, що перший місяць робіт буде витрачено на будівництво риштування і покриття будинку "герметичною рамою". Після цього планується зняти дах із будівлі та гаражу.

Правоохоронці запевняють, що всі роботи будуть виконані із високим рівнем безпеки, а ризик для оточення буде низьким.

Нагадаємо, 5 березня стало відомо, що у Великій Британії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка потрапили в лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною. За словами британських правоохоронців, вони були отруєні нервово-паралітичним речовиною "Новачок", а організатором замаху була Росія.

14 березня прем'єр-міністр Тереза Мей оголосила про висилку з країни 23 дипломатів РФ і про скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова у країну з-за отруєння в Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля. У відповідь РФ оголосила персонами нон грата 23 британських дипломатів. 26 березня слідом за Британією ряд країн заявили про видворення російських дипломатів. Серед них і Україна.

Пізніше двох осіб - Чарлі Роулі і Дон Стерджесс - знайшли без свідомості в місті Еймсбері. Як з'ясувалося, вони отруїлися в результаті дії нервового агента "Новачок", який раніше був використаний проти екс-розвідника Сергія Скрипаля. Подруга Роулі Дон Стерджесс в ніч проти понеділка, 9 липня, померла в лікарні. Роулі вижив і розповів, що сам подарував своїй подрузі флакон під виглядом дорогих парфумів, в якому, як згодом з'ясувалося, перебував "Новачок".

Правоохоронні органи Великобританії оприлюднили фото та імена осіб, підозрюваних в отруєнні російського екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Ними виявилися росіяни Олександр Петров і Руслан Боширов. За даними одного з російських видань, вони неодноразово були в Європі і мають закордонні паспорти однієї серії зі схожими номерами.

Олександр Петров і Руслан Боширов в четвер, 13 вересня, дали інтерв'ю російському пропагандистському виданню Russia Today. Під час розмови вони розповіли, що нібито займаються підприємництвом, а в Солсбері їздили "як туристи, щоб подивитися на визначні пам'ятки і "відірватися".

Спільне розслідування The Bellingcat і The Insider підтвердило, що підозрювані в отруєнні Скрипалів росіяни Олександр Петров і Руслан Боширов насправді - співробітники російських спецслужб. Причетність до спецслужб підтверджує ряд документів, а також прямих і непрямих свідчень.

Влада Солсбері виділила 500 тисяч фунтів на відновлення репутації міста після отруєння Скрипалів

Влада Солсбері виділила 500 тисяч фунтів на відновлення репутації міста після отруєння Скрипалів

Повʼязані теми:

Наступна публікація