Курди повідомили, де переховується "вбитий" Росією лідер "ІД" аль-Багдаді

Курди повідомили, де переховується "вбитий" Росією лідер "ІД" аль-Багдаді

Аль-Багдаді найміворніше перебуває в сирійському місті Ракка.

Представник курдської антитерористичної групи запевнив агентство Reuters, що лідер "Ісламської держави" аль-Багдаді найімовірніше живий та перебуває на півдні міста Ракка, Сирія.

У курдській службі вважають, що глава бойовиків живий із вірогідністю 99%.

Так само раніше й Міністерство розвідки та боротьби з тероризмом Іраку спростувало попередні повідомлення про загибель лідера "Ісламської держави" Абу Бакра Аль-Багдаді.

Зазначимо, у Рацці наразі тривають бойові зіткнення з курдським ополченням.

Нагадаємо, раніше сирійська правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights підтвердила факт смерті лідера "Ісламської держави" аль-Багдаді. Утім агентство бойовиків Amaq поки що не повідомляло про смерть лідера. Білий дім та Пентагон також не підтверджували повідомлення.

Сирійські правозахисники підтвердили загибель ідейного батька "ІДІЛу"

Сирійські правозахисники підтвердили загибель ідейного батька "ІДІЛу"

Раніше Міноборони Росії повідоило про можливе знищення лідера угрупування "Ісламської держави" в результаті удару повітряно-космічних сил РФ 28 травня поблизу Ракки. Зазначається, що жертвами цього удару стали високопоставлені бойовики, що входили до складу "військової ради ІДІЛ", і близько 330 терористів.

Зазначимо, що раніше не один раз повідомлялося про смерть лідера бойовиків, утім усі повідомлення виявлялися неправдивими.

Повʼязані теми:

Наступна публікація