Прем’єр Британії закликала Євросоюз укласти угоду про безпеку, яка діятиме після Brexit

Прем’єр Британії закликала Євросоюз укласти угоду про безпеку, яка діятиме після Brexit

Мей категорично заперечила можливість проведення повторного референдуму щодо виходу Британії з ЄС.

Велика Британія та Євросоюз повинні укласти нову угоду про безпеку, яка діятиме і після виходу країни з Євросоюзу.

Про це заявила британська прем'єр-міністерка Тереза Мей під час свого виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки в суботу, 17 лютого, пише Deutsche Welle.

"Безпека Європи - це й наша безпека, тому я говорила раніше і повторюю сьогодні, що Великобританія беззастережно налаштована на її збереження. Не можна допустити, щоб жорсткі інституційні обмеження стримували цю співпрацю та піддавали загрозі безпеку наших громадян", - наголосила вона, уточнивши, що зокрема, після Brexit повинні продовжуватися обмін розвідувальною інформацією і співпраця між правоохоронними органами Британії та ЄС.

На думку Мей, нова угода з питань безпеки дозволить Британії зберегти членство в Європолі та швидко екстрадувати підозрюваних. Водночас, вона додала, що Британія збирається вийти з-під юрисдикції Суду ЄС.

Окремо очільниця британського уряду категорично заперечила можливість проведення повторного референдуму щодо виходу її країни з ЄС.

"Ми виходимо з ЄС і про другий референдум або про те, щоб повернути назад, не може бути й мови", - резюмувала вона.

Нагадаємо, раніше Європейський Союз і Велика Британія розпочали другий етап переговорів щодо виходу країни з числа учасників континентальної спільноти. Президент Європейської Ради Дональд Туск, однак, не виключає призупинення процесу виходу Великої Британії зі складу ЄС.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація