Прем'єр-міністр Грузії Квірікашвілі подав у відставку після масових протестів

Прем'єр-міністр Грузії Квірікашвілі подав у відставку після масових протестів

Прем'єр Грузії Георгій Квірікашвілі / Фото: Reuters

Разом з ним у відставку йде і весь уряд.

Прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі подав у відставку. За грузинськими законами у відставку йде і весь уряд.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Про відставку Квірікашвілі заявив у середу, 13 червня, під час спеціального брифінгу. Виконувачем обов'язків керівника уряду до брання нового прем'єра стане міністр внутрішніх справ Грузії Георгій Гахарія. 

Нагадаємо, відставці Квірікашвілі передували масові акції протестів у країні. Резонансна справа, яка сколихнула всю Грузію, сталася минулої зими. Тоді в центрі столиці сталася суперечка, а згодом і бійка школярів, після якої Леван Дадунашвілі та Давид Саралідзе загинули від ножових поранень. На лаві підсудних опинилися двоє з багатьох учасників бійки, але обидва судом визнані невинними. Вердикт і сколихнув батька жертви та простих грузинів.

Тисячі активістів у Грузії вимагають покарати вбивць 16-річного Давида Саралідзе

Тисячі активістів у Грузії вимагають покарати вбивць 16-річного Давида Саралідзе

Протестувальники з усього міста зібралися підтримати Саралідзе, котрий упевнений, що винного покриває один із колишніх працівників прокуратури. Під її будівлею виник стихійний мітинг із кількома тисячами учасників. Головний прокурор країни оголосив про свою відставку, але пообіцяв оскаржити судове рішення. Демонстранти ж перейшли під будівлю уряду та почали вимагати відставки прем'єра. Спроба останнього виступити перед обуреним натовпом закінчилася невдало – главу уряду освистали та закидали пляшками.

Спершу Георгій Квірікашвілі відмовився йти у відставку, проте пообіцяв розпочати нове розслідування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація