Прем'єр-міністра Ізраїлю Нетаньягу звинуватили в хабарництві та шахрайстві

Прем'єр-міністра Ізраїлю Нетаньягу звинуватили в хабарництві та шахрайстві

Фото: Associated Press

Нетаньяху заперечив будь-які правопорушення й не хоче йти у відставку.

Генеральний прокурор Ізраїлю звинуватив прем'єр-міністра цієї країни Беньяміна Нетаньягу в хабарництві, шахрайстві та порушенні довіри у трьох випадках.

Про це повідомляє Міністерство юстиції Ізраїлю, передає ВВС.

Уточнюється, що Нетаньягу прийняв подарунки від заможних бізнесменів та прислужився, щоб спробувати отримати більш позитивне висвітлення у пресі.

Водночас Нетаньягу заперечив будь-які правопорушення і заявив, що є жертвою "полювання на відьом" з боку його лівих опонентів та ЗМІ. Також він наполягав, що він не піде у відставку і юридично не зобов'язаний це робити.

Тим часом в Ізраїлі не змогли сформувати коаліцію. Можуть відбутися вже треті парламентські вибори за рік.

Після парламентських виборів у квітні Нетаньягу не зміг у відведений законом термін домовитися про створення коаліції, тож Кнесет довелося розпустити й призначити повторне голосування на 17 вересня. У результаті виборів до Кнесету блок партій "Кахоль-Лаван" отримав на одне місце більше, ніж партія Нетаньягу "Лікуд". Згідно з остаточними результатами голосування, "Лікуд" здобув 32 мандати, а "Кахоль-Лаван" - 33. Водночас Натаньягу мав більшу підтримку в парламенті - за його кандидатуру на посаду глави нового уряду висловилися 55 депутатів, а на підтримку Ганца - 54.

Після цього президент Ізраїлю закликав обидві найбільші партії до формування широкої коаліції. Беньямін Нетаньягу також запропонував "Кахоль-Лавану" сформувати коаліцію, зазначивши, що іншого варіанту не існує. Однак Бені Ганц заявив, що його політична сила отримала в Кнесеті на одне місце більше, тому посаду голови уряду має обійняти саме він. Він також відхилив можливість формування уряду на чолі з Нетаньягу, назвавши як причину обвинувачення проти чинного прем'єра в корупції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація