Прем'єр Нідерландів прогнозує підтримку у Сенаті Угоди про асоціацію між Україною і ЄС

Прем'єр Нідерландів прогнозує підтримку у Сенаті Угоди про асоціацію між Україною і ЄС

Фото: Getty Images

Після цього нідерландський уряд зможе ратифікувати Угоду про асоціацію. 

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте прогнозує, що 30 травня Сенат (верхня палата парламенту - ред) підтримує Угоду про асоціацію між Україною і ЄС, після чого уряд зможе ратифікувати цей документ.

Про це інформує "Радіо Свобода".

"Мій прогноз, що сенат підтримає це наступного тижня. Після чого нідерландський уряд зможе ратифікувати Угоду про асоціацію. Це має відбутися наступного тижня, у вівторок. Ми мали добрі дебати щодо цього минулого вівторка (23 травня – ред.), відтак тепер можемо проголосувати і ратифікувати її. Це дуже позитивно для ЄС, для України, а також для Росії, тому що це допоможе стабілізувати ситуацію у регіоні", – зауважив Рютте.

Якщо Сенат проголосує за Угоду, то це буде крапка у процесі ратифікації Асоціації з боку ЄС, адже Нідерланди є останньою країною, яка не завершила ратифікацію.

Торік нідерландці проголосували проти угоди про асоціацію України з ЄС. Після цього NYT повідомляло, що одним із противників ратифікації цієї угоди був голландський лівий депутат Гаррі ван Боммель, який для агітації на різних заходах і в ЗМІ використовував групу російських псевдо-українців. 

У лютому друга палата парламенту Нідерландів підтримала урядовий законопроект щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. За ратифікацію Угоди проголосували 89 із 150 депутатів, 55 були проти.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація