Прем'єр Великобританії висловилася проти бальної системи для мігрантів з ЄС

Прем'єр Великобританії висловилася проти бальної системи для мігрантів з ЄС

Фото: Reuters

Цю міру підтримував нинішній міністр закордонних справ Борис Джонсон.

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей відкинула бальну систему, запропоновану для контролю над чисельністю мігрантів з країн Євросоюзу.

Про це пише ВВС.Russian.

Перед референдумом про вихід Британії з ЄС обіцянку введення такої систему було одним з головних пунктів в кампанії прихильників Brexit.

Мей сказала, що британці проголосували за вихід з Європейського союзу, так як хотіли б ввести "елемент контролю" приплив громадян Євросоюзу. Однак така система, за її словами, не дозволить уряду контролювати мігрантів з-за меж ЄС.

Один з найактивніших прихильників Brexit, колишній лідер партії UKIP Найджел Фарадж заявив, що саме з цієї причини люди голосували за Brexit і що цей захід підтримував ще один лідер кампанії, нинішній міністр закордонних справ Борис Джонсон.

Нагадаємо, 23 червня у Великобританії провели референдум щодо членства в ЄС. За вихід держави проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС проголосували 48,1%. На наступний день Камерон заявив, що йде у відставку. Він пояснив, що підтримував пропозицію залишитися у складі Європейського союзу.

13 липня британський уряд очолила Тереза Мей, яка стала другою жінкою після Маргарет Тетчер, яка була призначена прем'єр-міністром. Під час свого першого розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом вона заявила, що не збирається переглядати результати референдуму щодо Brexit, проте її уряду знадобиться додатковий час, перш ніж воно буде готове розпочати переговори про вихід країни з Євросоюзу.

Британські юристи оскаржують Brexit у суді

Британські юристи оскаржують Brexit у суді

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація