Прем'єр Великої Британії Тереза Мей оголосила про відставку

Прем'єр Великої Британії Тереза Мей оголосила про відставку

Фото: Associated Press

Вона піде у відставку 7 червня.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про свою відставку від 7 червня.

Про це вона заявила у п'ятницю, 24 травня, під час прес-брифінгу.

"В демократії, якщо ти даєш людям вибір, у тебе є обов'язок виконати те, що вони вирішили. Я зробила все можливе, щоб зробити це: обговорювала умови нашого виходу і нові відносини з найближчими сусідами, захищала робочі місця, нашу безпеку і нашу єдність. Я зробила все можливе, щоб укласти цю угоду. На жаль, мені не вдалося. Я намагалася, тричі. Я вважаю, що це правильно було продовжувати, навіть коли шанси на успіх здавалися високими. Зараз мені здається найкращим залишити новому прем'єру ці зусилля. Сьогодні я оголошую, що іду у відставку", - заявила Мей.

За її словами, вона спочатку залишить посаду лідера Консервативної партії від 7 червня, а згодом і прем'єра країни.

Нагадаємо, 23 червня 2016 року у Великій Британії відбувся референдум щодо виходу країни зі складу Європейського Союзу. "За" проголосувало 51,9% осіб, "проти" – 48,1%. За попередніми домовленостями,  процес виходу мав завершитися 29 березня. 21 березня 27 країн ЄС схвалили на саміті відтермінування Brexit на підставі двох можливих сценаріїв: до 12 квітня або до 22 травня.

Останній мав би відбутися за умови, що запропонована прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей угода про вихід буде підтримана парламентом. 29 березня парламент країни її відхилив. Наразі Британія мала б залишити блок до 12 квітня.  

Раніше Тереза Мей заявила, що піде з посади голови уряду, якщо більшість депутатів палати громад ратифікують її договір про умови виходу Британії з ЄС, який вона погодила з Брюсселем у листопаді. 

Як відбувається вихід Великої Британії зі складу ЄС, дивіться в інтерактивній інфографіці. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація