Прем'єр Вірменії відмовився продовжувати діалог з лідером опозиції одразу після початку розмови

Прем'єр Вірменії відмовився продовжувати діалог з лідером опозиції одразу після початку розмови

Протести у Вірменії / Фото: Reuters

Пашинян не чекає діалогу, а лише хоче озвучити умови відставки прем'єра.

Прем'єр-міністр Вірменії Серж Саргсян, за відставку якого виступають тисячі мітингарів на вулицях міст, пішов геть з місця переговорів з опозиціонером Ніколом Пашиняном одразу після початку розмови.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Є нерозуміння, оскільки я дуже чітко позначив нашу позицію. Мова не про діалог, а про наші вимоги. Я прийшов сюди обговорити умови вашої відставки і мирної передання влади без потрясінь", - сказав лідер опозиційної фракції "Єлк" Пашинян.

"Тоді це не переговори, це не діалог, це шантаж держави, законної влади. Ви не усвідомлюєте рівень відповідальності, не винесли уроків з подій 1 березня (події після виборів 2008 року, в результаті яких загинули 10 осіб - ред.). Мені залишається вам ще раз порадити, щоб ви повернулися в законне поле і в рамки логічних дій. В іншому разі вся відповідальність на вас. Обирайте", - відповів Саргсян.

Далі опозиціонер стверджував, що влада вже не належить уряду, а перебуває у руках народу. Саргсян, своєю чергою, відповів, що партія, яка набрала 7-8% голосів на виборах, не може говорити за всіх вірменів.

"І я не бажаю з вами говорити", - сказав прем'єр-міністр і пішов геть.

Нагадаємо, лідер протестів Пашинян заявляв, що між ним та прем'єр-міністром Сержем Саргсяном мали відбутися переговори щодо його відставки і передання влади.

У Єревані поліція затримала більше сотні протестувальників

У Єревані поліція затримала більше сотні протестувальників

Від 13 квітня в Єревані тривають акції протесту проти призначення Саргсяна на пост прем'єр-міністра Вірменії. Незважаючи на багатотисячні протести парламент Вірменії таки призначив Сержа Саргсяна прем'єр-міністром. На тлі масових заворушень опозиційний лідер Нікол Пашинян оголосив початок "оксамитової революції".

Напередодні мітингувальники почали блокувати дороги вантажівками. Учасники акції приводили з собою дітей і саджали на проїжджій частині. Поліція затримала більше сотні протестувальників.

Президент Вірменії 21 квітня вийшов до протестувальників і провів переговори з лідером опозиції Ніколом Пашиняном. За результатами переговорів президент заявив, що "сподівається" на продовження діалогу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація