Прем’єри Угорщини та Японії привітали Зеленського із перемогою на виборах

Прем’єри Угорщини та Японії привітали Зеленського із перемогою на виборах

Фото: Associated Press

Вони обидва планують активно співпрацювати із ним.

Прем’єр-міністри Японії та Угорщини привітали шоумена Володимира Зеленського із перемогою на виборах президента України.

Про це повідомляє УНІАН та офіційний сайт угорського уряду.

"Дозвольте мені скористатися цією можливістю, щоб привітати вас з переконливою перемогою, з якою ви були обрані наступним президентом України", - повідомив у своєму листі угорський прем’єр Віктор Орбан.

Він також зазначив, що розраховує на Зеленського у питанні розвитку угорсько-українських відносин.

Також свої привітання озвучив і прем’єр Японії Сіндзо Абе. Він висловив сподівання, що під керівництвом нового президента будуть продовжуватися реформи, а також Абе планує тісно співпрацювати із Зеленським у питаннях розвитку двосторонніх відносин.

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента України. Згідно з даними Національного екзит-полу та екзит-полу ТСН, перемогу здобув Володимир Зеленський. Він отримав майже 75%, тоді як чинний президент Петро Порошенко - близько 25%.

Порошенко на власній прес-конференції визнав свою поразку та наголосив, що не йде з політики. Через деякий час він зателефонував Зеленському, привітав його з перемогою та запропонував свою допомогу.

Водночас, сам Зеленський вже встиг дати першу прес-конференцію після оприлюднення даних екзит-полів, на якій розповів про перші кадрові рішення, а також про перестановки серед учасників перемовин у Мінську.

Дострокові вибори, імпічмент президента та поява Савченко: про що говорять у кулуарах ВР

Дострокові вибори, імпічмент президента та поява Савченко: про що говорять у кулуарах ВР

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація