Президент Франції та прем'єр Канади закликали Путіна звільнити захоплених українських моряків

Президент Франції та прем'єр Канади закликали Путіна звільнити захоплених українських моряків

Фото: Reuters

Макрон і Трюдо закликали звільнити українських військових.

Президент Франції Еммануель Макрон та прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо закликали РФ звільнити полонених 25 листопада українських моряків.

Про це на прес-конференції на території саміту G20 заявив глава уряду Канади Джастін Трюдо.

“Вчора вранці у мене була можливість поговорити з президентом Путіним особисто, я висловив стурбованість ситуацією в Азовському морі й попросив його відпустити захоплених українських моряків”, - розповів  Трюдо.

Він додав, що Макрон погодився, що Росія повинна послабити свою агресію проти України й звільнити три українські судна та їх команду.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому, за даними української влади, поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон.

Згодом так звані суди в анексованому Криму заарештували їх на два місяці. Після цього моряків доправили до СІЗО у Москві.

Повʼязані теми:

Наступна публікація