Президент Литви слідом за польським колегою відмовився їхати на форум до Ізраїлю, де виступатиме Путін

Президент Литви слідом за польським колегою відмовився їхати на форум до Ізраїлю, де виступатиме Путін

Він вшанує пам'ять жертв Голокосту в Польщі.

Президент Литви Гітанас Науседа відмовився від участі в заходах в Єрусалимі, присвячених 75-річчю визволення в'язнів концентраційного табору Аушвіц-Біркенау. Натомість він вирішив взяти участь в церемонії 27 січня з цього ж приводу в Польщі.

Про це з посиланням на пресслужбу лідера Литви пише "Литовський Кур'єр".

Зокрема, за словами речника президента Литви Антанаса Бубняліса, Гітанас Науседа мав вилетіти 23 січня до Єрусалима з Давоса, де він бере участь в економічному форумі. Причини скасування візиту в пресслужбі не назвали.

Прессекретар Науседи лише сказав, що президент вирішив провести більше часу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. Антанас Бубняліс також відмовився коментувати зв’язок між рішенням Науседи із участю у заходах Володимира Путіна і спірними історичними заявами Росії.

Разом з тим, на форум до Ізраїлю замість литовського президента поїде спікер парламенту Вікторас Пранцкетіс. Сам Науседа вшанує пам'ять жертв Голокосту в Польщі. 

Як повідомлялося раніше, президент Польщі Анджей Дуда відмовився їхати до Єрусалиму, де відбудуться заходи з нагоди 75-річчя визволення в'язнів концентраційного табору Аушвіц-Біркенау 22-23 січня. Причина відмови Дуди їхати до Ізраїлю - це присутність на Всесвітньому форумі пам'яті жертв голокосту російського президента Володимира Путіна. 

Ізраїль завмер: країна вшановує жертв Голокосту

Ізраїль завмер: країна вшановує жертв Голокосту

Повʼязані теми:

Наступна публікація