Президентські перегони в США: демократи обрали суперника Трампа на виборах 2020

Президентські перегони в США: демократи обрали суперника Трампа на виборах 2020

Фото: Associated Press

Раніше у США заявляли, що Росія намагається "очорнити" головного суперника Трампа у перегонах Джо Байдена.

У ніч проти середи, 19 серпня, Демократична партія США офіційно оголосила колишнього віцепрезидента Джо Байдена своїм кандидатом на президентське крісло, за яке той побореться у листопаді із чинним головою держави Дональдом Трампом.

Відповідне рішення ухвалили під час загальнонаціонального з'їзду в Мілуокі, що у штаті Вісконсін, повідомляє The Hill.

У зв'язку із пандемію COVID-19 голосування відбулося у відеоформаті. Зазначається, що проголосувати можна було також за сенатора від штату Вермонт Берні Сандерса.

Колишній віцепрезидент отримав більше 2 374 голосів делегатів, подолавши поріг, необхідний для висування його кандидатури на вибори президента.

"Для мене велика честь прийняти кандидатуру від Демократичної партії на пост президента США", - написав Байден у своєму Twitter.

Нагадаємо, що згідно прогностичної моделі журналу The Economist, Джо Байден здобуде перемогу на виборах президента США з ймовірністю в 91% (9 шансів з 10), тоді як нинішній американський лідер Дональд Трамп має лише 8% шансів бути переобраним (1 з 10). 

Раніше директор Національного центру контррозвідки і безпеки США Вільям Еваніна заявив, що Росія намагається "очорнити" головного суперника Трампа у перегонах Джо Байдена, і робить це через його прихильність до України та суперників президента РФ Володимира Путіна. 

Водночас президент США Дональд Трамп заперечив цю інформацію.

Дональд Трамп передумав переносити президентські вибори через карантин

Дональд Трамп передумав переносити президентські вибори через карантин

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Український" скандал у Вашингтоні
Наступна публікація