Причащав та потискав руки: У США коронавірус виявили у священника, який провів службу для 500 вірян

Причащав та потискав руки: У США коронавірус виявили у священника, який провів службу для 500 вірян

Фото: Associated Press

Вірян просять самоізолюватися.

У столиці США Вашингтоні коронавірусну інфекцію виявили у священника Церкви Христа в Джорджтауні.

Преподобний Тимофі Коул - перший мешканець міста, у якого підтвердили Covid-19. Вже будучи інфікованим він провів службу, на яку прийшли понад пів тисячі вірян, повідомляє DailyMail.

Про перший випадок коронавірусу у Вашингтоні повідомили ще в минулу суботу, проте тоді хворого представили як "пацієнт 1" та уточнили, що це 50-річний чоловік. Його шпиталізували лише наступного дня.

Вперше самопочуття священника погіршилося 22 лютого, коли він повернувся з конференції, яка відбувалася у штаті Кентуккі. 1 березня чоловікові стало краще, він відвідав чотири церковні служби, на яких перебували близько 550 осіб.  

Мер округу Колумбія Мюріел Боузер заявив, що кожного, хто ввійшов до Церкви Христа Джорджтауна 24 лютого або в період від 28 лютого до 3 березня, просять самоізолюватися на два тижні. Поки що кількість людей, з якими міг контактувати пацієнт, встановлюється.

За словами лікаря  з Вашингтонського департаменту охорони здоров'я Анджалі Талвалкар, потенційно могли постраждати кілька сотень людей.

Загалом у США зафіксували 717 випадків коронавірусу та 22 смерті через недугу.

Нагадаємо, спалах коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю - COVID-19. У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

В Україні 3 березня заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Чернівцях зафіксували перший випадок інфікування COVID-19. Зараження виявили у чоловіка, який повернувся з Італії.

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація