Заморозити "Північний потік-2" і бути готовими до нових санкцій: Європарламент ухвалив звіт про відносини з РФ

Заморозити "Північний потік-2" і бути готовими до нових санкцій: Європарламент ухвалив звіт про відносини з РФ

Фото: Associated Press

У ЄС вважають, що Росію не можна вважати стратегічним партнером.

Європейський парламент ухвалив новий звіт стосовно політичних стосунків між Європейським союзом та Росією, в якому закликають припинити будівництво "Північного потоку-2" та бути готовими до введення нових санкцій.

За відповідний документ проголосували 402 депутати, 163 висловилися проти.

Члени Європарламенту погодилися, що від 2014-2015 років виникло багато зон конфлікту між ЄС та Росією, зокрема через її втручання у Сирію, Лівію та Україну. Також РФ активно підтримує антиєвропейські та ультраправі партії всередині ЄС, втручається у вибори в інших країнах та порушує права людини. Тому Євросоюз повинен бути готовий впроваджувати нові санкції проти Росії за порушення міжнародного права.

У звіті також наголошується, що проект "Північний потік-2" може збільшити залежність ЄС від поставок російського газу та поставити під загрозу внутрішній ринок Європи, а тому має бути припинений.

Європарламент засудив порушення Росією водних та повітряних просторів країн-членів ЄС, підтримку авторитарних режимів в усьому світі, а також постійні дезінформаційні кампанії та кібератаки з боку Росії.

У висновку з цього звіту йдеться про те, що РФ не можна вважати стратегічним партнером і потрібно переглянути угоди ЄС про партнерство і співпрацю з нею.

"Час для хороших і дипломатичних формулювань вийшов. Існує дуже мало можливостей для співпраці, доки Росія продовжує окуповувати частину України і атакувати інші європейські країни",  - заявила депутат Європарламенту від Латвії Сандра Калнієте.

Нагадаємо, президент Латвії Раймондс Вейоніс закликав Євросоюз протидіяти агресивній політиці Росії та знайти методи впливу, які не дозволять їй одного разу напасти на ще одну європейську країну.

Європарламент ухвалив резолюцію проти "Північного потоку-2"

Європарламент ухвалив резолюцію проти "Північного потоку-2"

Повʼязані теми:

Наступна публікація