Прокуратура США просить для росіянки Бутіної 18 місяців ув'язнення за шпигунство

Прокуратура США просить для росіянки Бутіної 18 місяців ув'язнення за шпигунство

Фото: Associated Press

На думку прокурорів, "Бутіна не була традиційним шпигуном".

В прокуратурі США рекомендували суду  засудити до 18 місяців в'язниці росіянку Марію Бутіну, яку звинувачують у шпигунстві на користь Кремля.

Про це повідомляє CNN.

В матеріалі йдеться про те, що діяльність "росіянки є частиною більш широкої схеми Росії для отримання інформації та встановлення зв'язків і каналів зв'язку, які можуть бути використані на користь РФ".

Також наголошується, що в разі успіху Бутіної "ризики для Сполучених Штатів включали б шкоду політичним процесам, внутрішнім урядовим угодам і інтересам зовнішньої політики США".

При цьому, за словами прокурорів, Бутіна не була традиційним шпигуном або "навченим розвідником", але прагнула допомогти РФ. Вони назвали її "агентом доступу" - особою, яку використовує іноземний уряд, щоб спробувати створити канал для комунікаці та дипломатії через республіканські організації.

Вирок мають оголосити наступної п'ятниці, 26 квіня. Сама ж підсудна попросила федерального суддю звільнити її з в'язниці та депортувати до Росії після 9 місяців перебування під арештом.

Нагадаємо, росіянку Марію Бутіну заарештували в липні 2018 року. Згідно з обвинувальним актом, вона працювала з двома неназваними громадянами США і російським чиновником, щоб спробувати впливати на американську політику і проникнути в організації, які виступають за право носити зброю.

Вона організовувала вечері у Вашингтоні і Нью-Йорку і намагалася розвивати відносини з американськими політиками, щоб встановити "обхідні канали комунікацій, щоб проникнути в національний орган ухвалення рішень і щоб просунути порядку денного Російської Федерації".

13 грудня Бутіна на слуханнях визнала себе винною в участі у змові проти США та пішла на угоду зі слідством. Вона сказала, що діяла "під керівництвом" російської офіційної особи.

Російська шпигунка Марія Бутіна визнала себе винною в роботі на Кремль на території США

Російська шпигунка Марія Бутіна визнала себе винною в роботі на Кремль на території США

Повʼязані теми:

Наступна публікація