Протести у Білорусі: у Гродні силовики застосували сльозогінний газ, а резиденцію Лукашенка стережуть БТРи

Протести у Білорусі: у Гродні силовики застосували сльозогінний газ, а резиденцію Лукашенка стережуть БТРи

Фото: Associated Press

Військова техніка почала з'їжджатися до центру Мінська від самого рання.

Білоруси традиційно продовжують виходити на мирні акції протесту проти режиму Олександра Лукашенка. У неділю, 6 вересня, мітингувальники зібралися на "Марші єдності". Протестному ходу знову перешкоджають силовики, військова техніка, а у Гродні проти протестувальників застосували сльозогінний газ. 

Про це повідомляє Tut.by

"Марш єдності" у всій Білорусі був запланований на 14:00, однак військова техніка з'явилася на вулицях Мінська ще від самого ранку. Також перед мітингом зачинили центральні станції метро, площу Незалежності обгородили колючим дротом, а резиденцію Лукашенка поставили стерегти щонайменше 10 БТРів. 

За оцінками "МБХ медіа", на вулиці Мінська війшли близько 100 тисяч протестувальників. Основна група людей прямує у бік Палацу Незалежності - резиденції Олександра Лукашенка.

У Гродні сталися сутички. Невідомі розганяли протестувальників сльозогінним газом, люди почали бігти з натовпу.

Ініціатива альтернативного підрахунку голосів у Білорусі "Голос" цього дня запустила чат-бот з підрахунку кількості людей, які виходять на акції протесту. Застосунок можна встановити у Viber або Telegram, а в день протесту потрібно написати повідомлення боту "ягуляю".

Повʼязані теми:

Наступна публікація