Протести у Гонконзі: поліція розігнала студентів сльозогінним газом

Протести у Гонконзі: поліція розігнала студентів сльозогінним газом

Фото: Associated Press

Студенти блокують дороги.

Біля Міського університету Гонконгу в районі Коулун Тон поліцейські застосували сльозогінний газ для розгону протестувальників. Про це повідомляє радіостанція RTHK.

Заворушення сталися після того, як демонстранти в масках спробували перекрити дороги.

У понеділок місто охопила нова хвиля заворушень, у яких в основному беруть участь студенти. Вони почали блокувати дороги в різних районах, намагючись паралізувати рух автотранспорту.

У вівторок були припинені заняття практично у всіх місцевих університетах. Порушено рух автобусів по десятках маршрутів, зачинено кілька станцій метро.

За останній день під час різних інцидентів було поранено понад 60 осіб. Двоє постраждалих перебувають у критичному стані, зокрема 21-річний студент коледжу, який отримав вогнепальне поранення в живіт.

Нагадаємо, з березня сотні тисяч жителів Гонконгу виходять на масові демонстрації. Їх спричинив намір влади ухвалити закон про екстрадицію правопорушників за запитом китайської влади до материкового Китаю. За даними організаторів, в акціях брали участь понад мільйон людей. Це були найбільші протести в Гонконзі з того часу, відколи ця колишня британська колонія була передана Китаю 1997 року.

15 червня глава адміністрації Гонконгу Керрі Лам оголосила, що розгляд законопроєкту про екстрадицію до КНР призупинений на невизначений термін. Однак протести не вщухли - мітингарі вимагають остаточної відмови від цього закону, відставки Керрі Лам та розслідування дій поліції під час демонстрацій.

9 листопада у Гонконгу 22-річний студент помер після падіння з висоти, коли ухилявся від сльозогінного газу поліцейських.

Влада Гонконгу офіційно відкликала законопроєкт, який спричинив масові заворушення

Влада Гонконгу офіційно відкликала законопроєкт, який спричинив масові заворушення

Повʼязані теми:

Наступна публікація