Проти Facebook позиваються з приводу "стеження за людьми через камери в Instagram"

Проти Facebook позиваються з приводу "стеження за людьми через камери в Instagram"

Фото: Pexels

У компанії усе пояснюють помилковими сповіщеннями, над виправленням яких зараз працюють.

Проти Facebook Inc знову подали в суд за нібито шпигунство за користувачами Instagram, цього разу через несанкціоноване використання камер їхніх мобільних телефонів.

Про це пише The Straits Times.

Судовий позов виник з повідомлень ЗМІ в липні про те, що додаток для обміну фотографіями, схоже, отримував доступ до камер iPhone, навіть коли вони не використовувалися активно.

У Facebook спростували повідомлення і пояснили все помилкою, яку зараз виправляють. Через неї з'являлося хибне сповіщення про те, що Instagram отримує доступ до камер iPhone.

У скарзі, поданій 17 вересня до федерального суду Сан-Франциско, користувачка Instagram з Нью-Джерсі Бріттані Кондіті стверджує, що додаток використовує камеру навмисно і з метою збору "прибуткових і цінних даних про своїх користувачів, до яких в інший спосіб немає доступу". Згідно зі скаргою, "отримуючи надзвичайно особисті та інтимні особисті дані про своїх користувачів, зокрема й тоді, коли вони на самоті у своїх будинках", Instagram і Facebook можуть збирати цінні відомості і досліджувати ринок. Facebook відмовився від коментарів.

Раніше розпочався флешмоб #DeleteFacebook, у якому закликають людей видалитися із соцмережі. Його запустив актор Саша Барон Коен. "Ми не дозволяємо одній людині контролювати воду для 2,5 млрд осіб. Ми не дозволяємо одній людині контролювати електрику для 2,5 млрд осіб. Так чому ми повинні віддавати одній людині контроль над інформацією для 2,5 млрд людей? Facebook має регулювати держава, а не якийсь імператор", - написав Коен.

Нагадаємо, на початку лютого Марк Цукерберг повідомив, що Facebook буде відстоювати самовираження дописувачів та шифрування даних. Він визнав, що соцмережа несе відповідальність за фільтр контенту, пов'язаного із тероризмом, експлуатацією дітей та підбурюванням до насильства, і запевнив, що "справді шкідливий контент будуть видаляти", проте відтепер фільтри будуть менш жорсткими.

Як повідомлялося, кількість користувачів Facebook зросла до 2,5 млрд, а виручка соцмережі становила $70 млрд. 

Компанія Facebook була заснована 4 лютого 2004 року Марком Цукербергом і трьома його однокурсниками в період навчання в Гарвардському університеті.

Facebook заблокував пропагандистську мережу, яка поширювала матеріали про втручання США у справи інших країн

Facebook заблокував пропагандистську мережу, яка поширювала матеріали про втручання США у справи інших країн

Повʼязані теми:

Наступна публікація