Проти кандидата в президенти Франції Фійона відкрили судове слідство щодо розкрадання коштів

Проти кандидата в президенти Франції Фійона відкрили судове слідство щодо розкрадання коштів

Франсуа Фійон, праворуч / Фото: Reuters

Справу відкрили проти Фійона та його дружини, яка нібито отримувала гроші за роботу, яку не виконувала.

Фінансова прокуратура Франції (PNF) ввечері у п'ятницю, 24 лютого, відкрила судове слідство у справі про фіктивне працевлаштування дружини кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона.

Про це повідомляє Le Parisien.

Слідство відкрили за підозрою у розкраданні державних коштів, зловживанні соціальними благами, співучасті і приховуванні цих дій.

Між іншим, проведення слідства поклали на трьох паризьких слідчих.

Додамо, що судове слідство відкрили після проведення попереднього розслідування, в ході якого Фійон і його дружина дали свідчення. Слідчі згодом можуть закрити справу або передати її в суд.

Французькі ЗМІ припускають, що за будь-якого результату справа не завершиться до президентських виборів, перший тур яких відбудеться 23 квітня.

У Франції одразу двоє претендентів на президентське крісло могли порушити закон

У Франції одразу двоє претендентів на президентське крісло могли порушити закон

Нагадаємо, на початку лютого працівники поліції, перевіряючи звинувачення про розкрадання Фійоном держкоштів, обшукали його парламентський офіс та архіви. Французькі ЗМІ повідомили, що двом із його дітей було перераховано по 84 тисячі євро, як "парламентським помічникам", а дружина Фійона Пенелопа отримала з держбюджету 900 тисяч євро зарплатні як його помічниця, хоча вона й не працювала.

Згодом Фійон вибачився за те, що працевлаштував свою дружину, але заявив, що та "чесно працювала" помічником парламентаря 15 років. Відтак повертати гроші до бюджету Фійон відмовився.

У неділю, 19 лютого, в Парижі відбулася акція протесту "проти корумпованих народних обранців"., зокрема, проти Франсуа Фійона. На мітинг зібралися близько 10 тисяч осіб, які принесли з собою каструлі і сковорідки, щоб зробити свою акцію протесту гучнішою. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація