Психологи порадили, як уникнути стресу перед початком нового навчального року у школах

Психологи порадили, як уникнути стресу перед початком нового навчального року у школах

Фото: УНІАН

Дітей слід навчити вчасно лягати спати та прокидатися.

Психологи радять українським батькам підготувати дітей до школи і йдеться не про шкільне приладдя чи форму. Мовиться про кінець канікул та початок навчального процесу, адже, як свідчить досвід, найтяжче майбутнім першачкам та випускникам. Оскільки найменшим доведеться привчатися до нового ритму житття, а старшим - готуватися до ЗНО.

Що робити, щоб адаптувати дитину до 1-го вересня і вона сіла за парту з гарним налаштуванням, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.    

Психологи рекоментують батькам та учням не боятися школи. А краще цю енергію витратити на адаптацію дитини до школи. Варто поступово вводити дітей в робочий режим. А це вчасно лягати спати, прокидатися, учити самостійності і жодному разі не нав’язувати свої стереотипи.

Для випускників останній рік у школі дуже відповідальний, кажуть психологи. На результатах випускного класу зациклюються батьки, чим іноді лякають та демотивують школярів уже з перших днів вересня.

Тому найголовніша порада для батьків - за будь яких обставин підтримуйте своїх дітей, незважаючи на те, скільки їм років та в якому вони класі.

Нагадаємо, що перше вересня – за місяць, а шкільний крам уже є на полицях магазинів. Батьки школярів починають готуватися до навчального року та шукають оптимальні варіанти, як заощадити. 

Вартість на товари різниться, але батьки скаржаться на високі ціни. 

Кореспондент ТСН Маріам Оганнисян.

Як уникнути стресу для дитини перед початком шкільного навчання – поради експертів

Як уникнути стресу для дитини перед початком шкільного навчання – поради експертів

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація