Путін брязкає великою зброєю: Росія розгорнула в Сирії передові ракетні комплекси - ЗМІ

Дальність ураження покриває площу аж до Ізраїлю.    

У Сирії в провінції Латакія Росія розгорнула передові зенітні ракетні системи ППО С-400 на авіабазі Хмеймім.

Про це пише видання Daily Mail.

Надсучасні ракетні системи С-400 (за класифікацією НАТО SA-21 "Growler") мають максимальну дальність ураження 400 км і здатні збивати літак на висоті до 27 км – що більш ніж вдвічі перевищує крейсерську висоту пасажирського авіалайнера, зазначає видання.

Ракетна система складається із трьох основних частин: центрального контрольного пункту, радіолокаційного комплексу, здатного відстежувати до 300 цілей, і зенітно-ракетних пускових установок. Дальність ураження покриває площу, що охоплює більшу частину Сирії, Південну Туреччину, Кіпр, східне Середземномор'я, а також частину Ізраїлю.

Радіолокаційні системи вдалося побачити 50 іноземним журналістам, яких російське Міністерство оборони запросило на авіабазу в Латакії.

Експерти наголошують, що розгорнувши С-400 в Латакії, Росія надсилає чіткий сигнал Туреччині та Ізраїлю, а також створює щит над прибережними районами Сирії.

Крім того вони не виключають чергового "випадкового" витоку інформації про російське озброєння, як це було із надсекретною системою "Статус-6".

С-400 здатний перехоплювати крилаті ракети та інші потенційні повітряні загрози. Він також вважається серйозною загрозою для військових літаків, таких як британські винищувачі "Торнадо" та F-15 і F-16 ВПС США.

Нагадаємо, що Росія проводить військову повітряну операцію у Сирії з 30 вересня 2015 року. Кремль переконує, що авіація РФ допомагає президенту Сирії Башару Асаду в боротьбі з терористами "Ісламської держави", однак, обстріли, головним чином, ведуться по містахде перебувають представники опозиційних сил і де бойовики "ІД" помічені не були.

Повʼязані теми:

Наступна публікація