Путін був у курсі агресії Росії у Керченській протоці

Путін був у курсі агресії Росії у Керченській протоці

Фото: Reuters

Російський лідер отримує оперативні дані.

Президент РФ отримував всю необхідну інформацію про агресію російських військових у Керченській протоці.

Про це повідомив прес-секретар Дмитро Пєсков.

"Йдеться все-таки про серйозну провокацію, тому, звичайно ж, і вчора (в неділю), і сьогодні всю повноту інформації [про інцидент Путін отримував]", - заявив він.

Нагадаємо, уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова раніше заявила, що всі українські моряки перебувають на території Керчі. Зокрема, троє поранених - у 1-й лікарні, а решта - на території прикордонної частини у Керчі.

Як повідомлялося, напередодні поблизу Керченської протоки російські силовики нахабно пішли на таран, обстріляли і захопили три українські судна: "Яни Капу", "Нікополь" і "Бердянськ", полонивши 23 українських моряків, серед яких є двоє тяжкопоранених. Українські судна намагалися пройти Керченську протоку і потрапити на українську базу в акваторії Азовського моря. Але росіяни, попри усі міжнародні угоди, не дозволили цього зробити.

Через агресію Росії у Керченській протоці Збройні сили України приведено у повну бойову готовність. Рада національної безпеки й оборони, яка зібралася у Києві минулої ночі, запропонувала запровадити воєнний стан на 60 діб. Щоб це рішення набрало сили, його має підтримати Верховна Рада. Депутатів сьогодні скликають на позачергове засідання. Президент Петро Порошенко уже заявив, що запровадження воєнного стану не є оголошенням війни, не передбачатиме мобілізації чи обмеження конституційних прав та свобод.

Пікетувальники закидали фаєрами консульство РФ у Харкові

Пікетувальники закидали фаєрами консульство РФ у Харкові

Повʼязані теми:

Наступна публікація