Путін дав зелене світло об'єднанню угруповань військ Росії та Вірменії

Путін дав зелене світло об'єднанню угруповань військ Росії та Вірменії

Фото: Getty Images

У воєнний час командувач буде підкорятися армії РФ.

Президент РФ Володимир Путін схвалив угоду між Росією і Вірменією про об'єднане угруповання військ Збройних Сил двох країн.

Як повідомляє портал правової інформації, російському Міноборони доручено провести за участю МЗС Росії переговори з вірменською стороною і після досягнення домовленості підписати документ.

Агентство "Інтерфакс" зазначає, що Росія і Вірменія планують створити об'єднану групу військ в Кавказькому регіоні колективної безпеки. Серед основних завдань угруповання, йдеться про, зокрема, прикриття сухопутної частини держкордону РФ і Вірменії, в тому числі спільно з силами і засобами системи колективної безпеки ОДКБ.

Для управління угрупованням буде створено об'єднане командування, командувач якого призначається на посаду і звільняється з неї верховним головнокомандувачем Збройних сил Вірменії за погодженням з президентом РФ. У мирний час командувач підпорядковується начальнику Генштабу Вірменії, а в період безпосередньої загрози агресії і у воєнний час - залежно від ситуації командувачу військами Південного військового округу російської армії або начальнику Генштабу за рішенням верховних головнокомандувачів Збройних сил двох країн.

13 вересня топ-менеджер "Газпрому" і екс-мер Єревана Карен Карапетян був затверджений прем'єр-міністром Вірменії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація